Noslēgumam tuvojas projekta īstenošana

Līdz tikai līdz šī gada aprīļa beigām turpināsies projekta „Cilvēki mums līdzās” īstenošana. Šobrīd projekts rit pilnā sparā un pilsētas un novada bērni un jaunieši ar īpašām aktīvi piedalās gan radošajās darbnīcās, darba iemaņu veicināšanas pasākumos, mūzikas terapijā, fizioterapijā 5fxwdvt. Liela atsaucība ir kopīga dažādu pilsētas pasākumu apmeklēšana un dalība tajos. Tā ir gan iespēja parādīt pašiem sevi, savas spējas, gan arī ļaut līdzcilvēkiem iepazīt tuvāk īpašos bērnus un lauzt dažādus stereotipus.

Pašreiz projekta dalībnieki arī aktīvi iesaistās gatavošanās procesā centra Cimdiņš 5 gadu darbības jubilejai – tā būs laba iespēja citiem parādīt ko viņi iemācījušies projekta aktivitātēs!

12.02.2016.

Turpinās īpašo bērnu un jauniešu sociālās integrācijas pasākumi

Turpinās bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām sociālās integrācijas pasākumi. Kopumā projektā šajos pasākumos iesaistīti 130 īpašie bērni – 100 no pilsētas un 30 no novada. Katram bērnam šāds plāns sastādīts individuāli ņemot vērā katra spējas un attīstības līmeni. Būtiski, ka tie nav tikai individuāli pasākumi, bet arī publiski pasākumi, kur projekta dalībnieki piedalās dažādos sabiedriskajos notikumos (pilsētas svētkos u.tml) kopā ar plašāku sabiedrību.

Tāpat arī turpinās atbalsta grupas šo bērnu un jauniešu vecākiem, kur reizi mēnesī profesionālo un emocionālo atbalstu sniedz ne tikai speciālisti (psihologs, logopēds, sociālais darbinieks u.c.), bet vecāki arī savstarpēji viens otru atbalsta un dalās pieredzē.

5.11.2015.

Pabeigta metodikas izstrāde pašvaldību sociālajiem darbiniekiem

Kopīgi ar Ventspils novada Sociālo dienestu izstrādāts inovatīvs metodiskais materiāls novada mērķa grupas sociālai integrācijai sabiedrībā. Fotogrāfijās šeit. Līdz ar to novada bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām turpmākie sociālās integrācijas pasākumi projekta ietvaros tiek plānoti saskaņā ar izstrādāto metodiku. Materiāls ir inovatīvs pēc satura un formas, jo šobrīd novada sociālajiem darbiniekiem nav līdzvērtīgu materiālu darba organizēšanai ar mērķa grupu. Pašlaik novada darbinieki šo darbu veic pamatojoties uz savu individuālo pieeju. Metodiskais materiāls sastāv no rokasgrāmatas (informācija par biežāk nepieciešamo informāciju, attiecīgo kontaktinformāciju, pakalpojumiem un pieejamajiem resursiem, pieejamajiem sociālās un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem,  par sociālajiem darbiniekiem un saistītajiem speciālistiem, kā arī ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem) un informatīvā bukleta – mērķa grupai (bērnu un jauniešiem ar speciālām, īpašām vajadzībām ģimenēm) par pieejamiem pakalpojumiem A/C „Cimdiņš”.

Šobrīd un līdz pat projekta noslēgumam turpināsies metodikas aprobācija.

Metodika pieejama šeit.

10.08.2015.

Uzsākta projekta „Cilvēki mums līdzās” īstenošana

EEZ finanšu instrumenta 2009 – 2014. gada perioda programmas „NVO fonds” projekts „Cilvēki mums līdzās” (līgums nr. 2014.EEZ/PP/1/MIC/025/039)

Finansētājs: Īslande, Lihtenšteina, Norvēģija, Latvijas valsts un Atbalsta centrs „Cimdiņš”

Projekta īstenotājs: Nodibinājums „Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš”” (Atbalsta centrs „Cimdiņš”)

Projekta partneri: Ventspils novada domes Sociālais dienests

Projekta apraksts: Kurzemes reģionā viens no visnepieciešamākajiem sociālajiem pakalpojumiem ir sociālās rehabilitācijas – integrācijas pasākumi bērniem t.sk. ar invaliditāti, turklāt dienas aprūpes centru pakalpojumu piedāvājums reģionā nav pietiekams. Centrs Cimdiņš ir viens no diviem NVO – dienas aprūpes centriem, kas Kurzemes reģionā ir reģistrēts kā dienas aprūpes centrs, kas nodrošina attiecīgo sociālo pakalpojumu un ir reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā.

Projekta mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu ar invaliditāti labklājību Ventspils pilsētā un novadā nodrošinot  tādus sociālos pakalpojumus, kas veicina viņu integrēšanos sabiedrībā.

Projekta ietvaros ir ieplānots īstenot kompleksas aktivitātes, lai veicinātu mērķa grupas – 130 bērnu ar īpašām vajadzībām no Ventspils pilsētas un novada, veiksmīgāku integrēšanos sabiedrībā. Tiek plānoti inovatīvi pasākumi (darba metodikas izstrāde) pašvaldību sociālajiem dienestiem, tiks organizēti praktiski pasākumi mērķa grupai, bērnu vecākiem tiks organizētas atbalsta un pašpalīdzības grupas. Šāda kompleksa pieeja ļaus veicināt mērķa grupas ģimeņu labklājību. Turklāt projekta aktivitātes vērstas arī uz mērķa grupas darba iemaņu veidošanu un stabilizēšanu, ne tikai lai integrētu viņus sabiedrībā, bet arī lai veicinātu viņu iesaisti darba tirgū. Visas aktivitātes plānotas, lai projekta mērķa grupai (bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, viņu vecākiem un NVO darbiniekiem, t.sk. brīvprātīgajiem darbiniekiem), nodrošinātu kompleksu un ilgtspējīgu projekta problemātikas risinājumu.

Projekts sākot ar 2015.gada 1.maiju ilgs 12 mēnešus un tas tiks īstenots Kurzemes reģionā – Ventspils pilsētā un novadā kopīgi ar partneri – Ventspils novada domes Sociālo dienestu.

Tā kopējais budžets ir EUR 22 221, no kura EEZ finansējums ir 90 % – EUR 19 998.90.

Galvenie plānotie projekta rezultāti: Aktivitāšu rezultātā kā būtiskāko jāmin inovatīvu izstrādāto metodisko materiālu pašvaldību sociālajiem dienestiem darbā ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām dzīvesvietās, nodrošinātos sociālās integrācijas pasākumus šiem bērniem un jauniešiem.

6.05.2015.

Noslēdzas projekta īstenošanas

Decembris ir vienu no gada skaistāko svētku – Ziemas saulgriežu mēnesis. Šo svētku noskaņas caurvij Cimdiņa ikdienu – bērni un jaunieši paši dekorē savu egli, gatavo apsveikuma kartiņas saviem draugiem un Cimdiņa atbalstītājiem, sadarbības partneriem. Izveidota arī jauna bērnu radošo darbu izstāde pašvaldības sociālajā dienestā.

Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem norisinājās pēdējā supervīzija, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi. Arī vecāku atbalsta grupas šomenēs projekta ietvaros notiek pēdējo reizi.

Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros. Kopumā projekta ietvaros 120 bērni un jaunieši ar speciālām vajadzībām saņēma sociālo rehabilitāciju.

Aicinām uzzināt vairāk par Projekta īstenošanas gaitu mūsu profilā draugiem.lv: www.draugiem.lv/cimdins un arī Cimdiņa mājas lapā www.cimdins.lv.

2013. gada 25. novembris

Novembra radošās darbnīcas ir īpašas – valsts svētku un Mārtiņdienas noskaņās bērni aplīmē un dekorē krūzītes, veido papīra zvēriņus, krāso un līmē papīra cimdiņus. Turklāt arī Ziemassvētki pienāks nemanot, tādēļ arī šiem svētkiem jāsāk gatavoties savlaicīgi! Svētkiem īpaša uzmanība tiek pievērsta arī mūzikas nodarbību laikā.

Šī mēneša īpašais notikums – burbuļvanna! Ūdens ne tikai relaksē un atslābina, bet arī uzmundrina un raisa priecīgākas domas. Arī ikmēneša izjādes ar zirgiem gan atslābina bērnu muskulatūru, gan pozitīvi ietekmē bērnu emocionālo stāvokli.

Lai ziema jau tūliņ tūliņ būs klāt, tomēr joprojām ir āra uzkopšanas darbi, ko bērni mācās padarīt. Un dara to ar entuziasmu un ieinteresētību. Tādējādi tiek veidota viņu izpratne par savas dzīves telpas uzturēšanu kārtībā. Un kā katru mēnesi ar kopīgām dziesmām, apdāvināšanām tiek sveikti mēneša jubilāri un atzīmētas vārda dienas.

Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem turpinās supervīzijas, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi. Turpinās arī vecāku atbalsta grupas, kur vecāki var iegūt speciālistu atbildes, rekomendācijas uz aktuālajiem jautājumiem un uzzināt citu vecāku pieredzi.

Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

2013. gada 28. oktobris

Pagājušajā mēnesī Cimdiņa bērnu rūpīgi gatavotie darbiņi ir izstādīti pilsētas Sociālā dienesta telpās. Bērniem, vecākiem, apmeklētājiem un darbiniekiem ir prieks un lepnums par paveikto un košo krāsu paleti ikdienā. Darbs radošajās darbnīcās turpinās – bērni zīmē, līmē, tin, griež, krāso, veido dzīvniekus no sausajiem ziediem un rudens dabas veltēm. Sakiet, vai esat redzējuši ezi, kuram adatu vietā ir koši oranži ziedi? Aizraujoša iespēja bērniem bija iespēja pašiem pamēģināt veidot ilustrācijas grāmatām! Izrādās, ka darbiņš nav vienkāršs un prasa lielu pacietību! Liela pacietība nepieciešama arī tekstilmāksliniekiem – tā secina ikviens Cimdiņa bērns pēc tikšanās ar šīs profesijas pārstāvjiem. Oktobrī Cimdiņš viesojās arī rakstnieka, tulkotāja, pedagoga, novadpētnieka Herberta Dorbes mājā muzejā „Senču putekļi”. Joprojām turpinās arī āra uzkopšanas darbi, kas palīdz bērniem izprast darbu un māca pareizi uzkopt vidi sev apkārt. Pa vidu visiem darbiem arī viens no gaidītākajiem notikumiem – izjādes ar zirgiem. Izjādēm ir arī nenovērtējama pozitīva ietekme uz bērnu veselību – gan fizisko, gan emocionālo.

Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem turpinās supervīzijas, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi. Turpinās arī vecāku atbalsta grupas, kur vecāki var iegūt speciālistu atbildes, rekomendācijas uz aktuālajiem jautājumiem un uzzināt citu vecāku pieredzi.
Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

Atbalsta centrs “Cimdiņš” realizē projektu „Minhenes funkcionālā attīstības diagnostika 0 – 3 gadus veciem bērniem ar funkcionāliem traucējumiem”

Projekta mērķi un galarezultāts

  1. Tika sekmēta bērnu ar funkcionāliem traucējumiem agrīnā diagnostika un laicīga rehabilitācijas uzsākšana.
  2. Apmācīti 5 A/C „Cimdiņš” speciālisti darbam ar Minhenes funkcionālās diagnostikas materiāliem un visi ieguvuši darbības sertifikātu.
  3. Aprobēti A/C „Cimdiņš” klienti agrīnajā vecumā ar Minhenes funkcionālās attīstības diagnostikas metodi.

2013. gada 27. septembris

Septembris – pirmais rudens mēnesis, ir atnesis rudeni arī Cimdiņā! Bērniem sākušies rudens darbi. Košam rudenim katrs veido košu un raibu plastilīna koku, papīra lietussargu. Tiek vērtas rudens lapu, zīļu, ogu virtenes. Daļa darbiņu tiks izstādīti pilsētas Sociālā dienesta telpās un priecēs tā apmeklētājus un darbiniekus!

Cimdiņa bērni turpina sportot, šomēnes notiek turnīrs arī galda hokejā. Uzvarēja draudzība! Veicinot darba iemaņas, bērni tiek iesaistīti āra uzkopšanas darbos. Un, protams, pēc laba darba seko arī laba atpūta – šoreiz vizināšanās ar bānīti!

Viens no gaidītākajiem un bērnu veselības stabilizēšanā un uzlabošanā svarīgākajiem notikumiem – izjādes ar zirgiem, notiek arī šajā skaistajā rudens krāsu ielokā!

Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem turpinās supervīzijas, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi. Turpinās arī vecāku atbalsta grupas, kur vecāki var iegūt speciālistu atbildes, rekomendācijas uz aktuālajiem jautājumiem un uzzināt citu vecāku pieredzi.

Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

2013. gada 14. augusts

Cimdiņā šomēnes spraigi rit radošās darbnīcas – ikviens pērļo – tiek veidotas gan rotas, gan arī top koši un raibi zīmējumi no pērlītēm. Darbnīcu laikā bērni cītīgi gatavo darbiņus izstādei pilsētas Sociālajā dienestā. Arī šajā mēnesī ikdienas darba kārtībā ir sports – bērni skrien, bumbo…
Veicinot bērnu un jauniešu darba prasmes un iemaņas, daudz laika tiek pavadīts āra darbos – gan uzkopjot Brīvdabas muzeju, rūpējoties par jaunizveidoto Cimdiņdobi. Ikviens tiek pie tās laistīšanas un ravēšanas!

Arī šomēnes notiek viens no bērnu gaidītākajiem un viņu veselībai svarīgiem pasākumiem – izjādes ar zirgiem! Augusts ir īpašs ar vēl kādu pasākumu – ciemošanos 3.starptautiskajā nometnē bērniem ar īpašām vajadzībām „Satikšanās mūzikā 2013” Pāvila Jurjāna mūzikas skolā, Rīgā. Kopīgs darbs, mēģinājumi, muzicēšana, dziedāšana un prieks!

Savukārt Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem turpinās supervīzijas, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi.
Turpinās arī vecāku atbalsta grupas, kur vecāki var iegūt speciālistu atbildes, rekomendācijas uz aktuālajiem jautājumiem un uzzināt citu vecāku pieredzi.

Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

2013. gada 19. jūnijs

Cimdiņā darbs jūnijā norit Līgo svētku – vasaras Saulgriežu noskaņās. Radošajās darbnīcās 120 bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no Ventspils un Ventspils novada gatavo dažādus darbiņus, dekorus atbilstoši svētku tematikai. Bērni un jaunieši piedalījās arī labdarības pasākumā Pārventas bibliotēkā, apmeklēja teātra izrādi, sportoja. Tāpat arī Cimdiņš turpina attīstīt šo bērnu un jauniešu darba iemaņas – kopīgiem spēkiem tiek uzkopta tuvējā apkārtne. Arī šajā mēnesī, tāpat kā iepriekšējā bērniem un jauniešiem bija  iespēja baudīt atveseļojošās izjādes ar zirgiem.

Savukārt Cimdiņa sociālās jomas speciālistiem turpinās supervīzijas, kuru laikā tiek sniegtas profesionālas konsultācijas un padomi.

Turpinās arī vecāku atbalsta grupas, kur vecāki var iegūt speciālistu atbildes, rekomendācijas uz aktuālajiem jautājumiem un uzzināt citu vecāku pieredzi.

Cimdiņā darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz projekta ietvaros izstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

Aicinām uzzināt vairāk par Projekta īstenošanas gaitu mūsu profilā draugiem.lv: www.draugiem.lv/cimdins un no jūnija beigām arī Cimdiņa mājas lapā Internetā www navigate to this web-site.cimdins.lv.

Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.1DP//1.4.1.2.4./11/APIA/NVA/185 „Sociālās rehabilitācijas programmas un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība Ventspils pilsētā un novadā”

esf_cimdinspng

Finansētājs: Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību

Projekta īstenotājs: Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš”

Projekta partneris: Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests

Projekta mērķis: Uzlabot un attīstīt jaunus alternatīvus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus un celt darbinieku kvalifikāciju atbalsta centrā „Cimdiņš”, lai veicinātu bērnu un jauniešu ar funkcionāliem traucējumiem fizisko un garīgo veselību, pašaprūpes iemaņas un uzlabotu, un papildinātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Projekta apraksts: Projekta vispārīgais mērķis ir attīstīt sociālās rehabilitācijas, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes alternatīvu pakalpojumu ieviešanu, sekojošajām mērķa grupām: bērni un jaunieši ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī vecāki, kuriem ir bērns ar invaliditāti, un personas, kuras kopj slimu ģimenes locekli. Projekts paredz Alternatīvās sociālās rehabilitācijas programmas izstrādi un ieviešanu. Pateicoties ieviestajai programmai vismaz 150 mērķa grupas personas būs saņēmušas sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Tāpat tiks izstrādāta un ieviesta Agrīnās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programma, kura palīdzēs 20 mērķa grupas bērniem saņemt kompleksu palīdzību. Paredzētas arī sociālā darba speciālistiem supervīzija. Projekts tiek īstenots Ventspilī, Atpūtas ielā 16.

Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš” projekta ievaros pakalpojumus sniedz šādi speciālisti:

  1. Logopēda pakalpojumi.
  2. Psihologs
  3. Sociālais darbinieks
  4. Administrators- pedagogs
  5. 2 Sociālie aprūpētāji
  6. Mūzikas terapeits
  7. Radošo darbnīcu vadītājs
  8. Sociālais rehabilitētājs
  9. Speciālais pedagogs
  10. Portidžas speciālists
  11. Atbalsta un pašpalīdzības grupas nodarbības

Projekta ietvaros paredzēts realizēt sekojošas aktivitātes:

  • Projekta vadība, uzraudzība un novērtēšana; publicitāte
  • Alternatīvās sociālās rehabilitācijas programmmas izstrāde un ieviešana
  • Agrīnās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas izstrāde un ieviešana bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem no dzimšanas līdz 8 g.v.
  • Darbinieku  supervīzija

Galvenie plānotie projekta rezultāti:

  1. Izstrādāta un ieviesta alternatīvās sociālās rehabilitācijas programmma
  2. Izstrādāta un ieviesta agrīnās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programma bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem no dzimšanas līdz 8 g.v. (pēc īpašās daudzpakāpju attīstības veicināšanas sistēmas)
  3. Veikta darbinieku supervīzija programmu ieviešanā

Projekta plānotais ieviešanas laiks ir 24 mēneši: 2012. gada 1. janvāris  – 2013. gada 31. decembris. Kopējais projekta budžets ir Ls 95 156.

Plašāku informāciju par projektu sniegs:

Atbalsta centra „Cimdiņš” vadītāja Ieva Sāmīte – Cērpa

Tālr. 63627154, e-pasts: [email protected]

Projekta vadītāja Veronika Ļemeševska

Tālr. 67185722, e-pasts: [email protected]

2013. gada 20. maijs

Centrā turpinās darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz jaunizstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu. Palīdzību saņem arī bērni līdz 8 gadu vecumam – agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas ietvaros.

Visa projekta gaitā notiek arī sociālās sfēras darbinieku supervīzijas. Centra klienti aktīvi piedalās arī dažādos pasākumos un aktivitātēs. Maijs ir Māmiņdienas, Cimdiņtalkas notikumiem bagāts.

Bērnu radošie darbi ir izstādīti Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta telpās Learn More. Tāpat arī šajā mēnesī bērniem bija iespēja baudīt atveseļojošās izjādes ar zirgiem.

2013. gada 23. aprīlis

Aprīlis – ne tikai joku diena, bet arī Lieldienu laiks!

11. aprīlī „Cimdiņā” norisinājās informatīvā tikšanās ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem, ar Ventspils pilsētas sociālā dienesta pārstāvjiem, VSAA un NVA Ventspils filiāles pārstāvjiem par:

  • Jaunumiem likumdošanā, pabalstu sistēmā
  • Jau esošajiem pabalstiem, atbalsta pasākumiem – kārtība, kā tos saņemt
  • Asistentiem – gan soc singulair pill. dienests, gan izglītības iestādēs
  • Vienreizējiem pabalstiem, zāļu pabalstiem, ārstēšanās pabalstiem u.c.

Tikšanas laikā ar Ventspils izglītības nodaļas pārstāvis ģimenes varēja izrunāt visus neskaidros jautājumus par asistentu, logopēda un psihologa pakalpojumiem pirmskolas izglītības iestādes bērniem u.c.

2013. gada 18. marts

Marts ir pirmais pavasara mēnesis un pirmās pavasara vēsmas jau jūtamas arī projekta dalībnieku radošo darbnīcu laikā tapušajos darbiņos. Turklāt šajā mēnesī tiek gatavoti darbiņi māmiņām Māmiņdienu gaidot. Un arī Lieldienas jau tūlīt tūlīt būs klāt! Un protams – joprojām sports ir daļa no projekta dalībnieku ikdienas.

2013. gada 22. februāris

Februāris ir mīlestības mēnesis un projekta dalībnieki februāra pirmo pusi pavadīja aktīvi gatavojoties Valentīndienas svinībām, tāpat arī bērni turpina aktīvi piedalīties sporta nodarbībās, aizraujošā izrādē iepazinās ar Karlsonu, kurš dzīvo uz jumta. Turpina darboties arī vecāku atbalsta grupa – esam pārliecinājušies, ka tai ir būtiska nozīme vecāku psiholoģiskajam, emocionālajam un informatīvajam atbalstam.

2013. gada 21. janvāris

Šajā mēnesī Projekta īstenošanā ir apritējis jau vesels gads! Tas ir bijis veiksmīgs un ļoti aktīvs singulair 10mg. To, ka Projekta mērķi ir izvirzīti pareizi un ir vajadzīgi, pierāda arī jau pilnībā sasniegtais mērķa grupas skaits!

2012. gada 10. decembris

Decembris – Ziemassvētki! Centra radošajās darbnīcās bērni un jaunieši aktīvi darbojas, lai izgatavotu dažādus tematiskus rokdarbus. Tāpat arī mērķa grupa aktīvi gatavojas daudziem un dažādajiem Ziemassvētku pasākumiem un organizē arī paši savus svētkus!

2012. gada 12. novembris

Centra klienti aktīvi piedalās arī dažādos pasākumos un aktivitātēs. Novembris – valsts svētku laiks! Centra radošajās darbnīcās bērni un jaunieši aktīvi darbojas, lai izgatavotu dažādus tematiskus rokdarbus singulair 10 mg.

2012. gada 15. oktobris

Rudens – ražas laiks! Centra radošajās darbnīcās bērni un jaunieši aktīvi darbojas, lai izgatavotu dažādus tematiskus rokdarbus.

2012. gada 17. septembris

Mērķa grupa ne tikai aktīvi piedalās Projekta aktivitātēs, bet arī jau sāk gatavoties Ziemassvētkiem!

2012. gada 20. augusts

Projekta mērķa grupa centra speciālistu vadībā apgūst arī pirmās darba iemaņas (uzkopj apkārtējās teritorijas, u.c.), mācās patstāvīgi iepirkties.

2012. gada 16. jūlijs

Projekta ietvaros jau praktiski ir sasniegts plānotais mērķa grupas skaits like this. Kopš maija uzsākts darbs arī ar agrīnās sociālās korekcijas – alternatīvas sociālās rehabilitācijas programmas mērķa grupu – bērniem līdz 8 gadu vecumam.

2012. gada 18. jūnijs

Centrā jau otro mēnesi darbs ar bērniem un jauniešiem tiek organizēts pamatojoties uz jaunizstrādāto sociālās rehabilitācijas programmu un alternatīvās sociālās aprūpes pakalpojumu programmu singulair allergy.

2012. gada 21. maijs

Centrā tiek organizēta vecāku atbalsta un pašpalīdzības grupa. Šajā grupā piedalās to bērnu un jauniešu vecāki, kuru bērni piedalās Projekta aktivitātēs. Šīs atbalsta grupas notiek jau otro mēnesi. Un tajās piedalās arī centra speciālisti: psihologs, sociālais rehabilitētājs, speciālais pedagogs un portidžas speciālists.